فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:7 Issue: 1, 2004

  • تاریخ انتشار: 1383/02/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فریبا اسماعیلی، منصوره موحدین، سیدجواد مولی، تقی طریحی صفحه 1
    هدف
    سلول های بنیادی رویانی (Embryonic stem cells: ES cell) سلول هایی چند استعدادی می باشند که به طور معمول از توده سلولی داخلی جنین در مرحله بلاستوسیت به دست می آیند. سلول ES در محیط کشی در حضور فاکتورمهاری لوسمی (LIF) (Leukema Inhibitory Factor) یا لایه تغذیه کننده سلولی (دودمان STO فیبروبلاست یا فیبروبلاست حاصل از کشت اولیه) قادر است، دودمان سلولی پایدار، تمایز نیافته و با قدرت تزایدی بالا به وجود آورد. در واقع لایه تغذیه کننده از طریق ترشح LIF در محیط، از تمایز سلولی جلوگیری می کند. این ماده به وسیله سلول Vero تیمار شده با مایتومایسین C، نیز تولید و ترشح می شود. هدف اصلی در این پژوهش استفاده از دودمان مذکور برای جداسازی و کشت سلول ES موش بود. معیارهای ارزیابی سلول های ES جداسازی شده در گزارش حاضر عبارتند از: مورفولوژی، توانایی تشکیل اجسام شبه جنینی و سنجش آنزیمی برای آنزیم آلکالین فسفاتاز. همچنین توانایی این سلول ها در تمایز به سلول های شبه عصبی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    بلاستوسیستهای کاملا گسترش یافته از موش ماده نژاد NMRI (National Medical Research Instiute) پس از تحریک تخمک گذاری به دست آمد و بر روی تک لایه ای از سلول Vero غیر فعال شده با مایتومایسین C-، کشت داده شد. پس از گذشت چهار تا پنج روز توده سلولی داخلی به صورت مکانیکی برداشته و به وسیله محلول 25% تریپسین / EDTA تریپسینه شد. سه تا چهار روز بعد کلونی های متراکم ES قابل تشخیص بودند. تقریبا هر سه روز یک بار کلونی های حاصل تریپسینه و بر روی تک لایه جدیدی از –Vero که به وسیله مایتوماسین C تیمار شده بود – منتقل شدند. وجود آنزیم آلکالین فسفاتاز در این سلول ها با استفاده از آلفا نفتیل فسفات (- naphtyl phosphate) - به عنوان سوبسترا- به اثبات رسید.
    نتایج
    از نظر مورفولوژی سلول های ES کوچک و به هم فشرده و مرز بین آنها نامشخص بود. نسبت هسته به سیتوپلاسم بالا و هسته محتوی هستکهای کاملا مشخص و کلونی ها شبیه کلونی های ES حاصل در آزمایشگاه ما با استفاده پروتکل 4+/4- تحت اثر القایی اسید رتینوبیک قرار گرفتند. پس از گذشت چند روز سلول های با مورفولوژی شبه عصبی در محیط کشت ظاهر شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که دودمان سلولی Vero احتمالا لایه تغذیه کننده مناسبی برای جداسازی سلول های ES است. اگرچه کاربرد دودمان مذکور هنوز مستلزم تحقیقات بسیاری است.
  • طراوت بامداد، محمدحسن روستایی، مجید صادقی زاده، فریدون مهبودی، حوریه سلیمانجاهی صفحه 13
    هدف
    گلیکوپروتئین B ویروس HSV-1 یکی از گلیکوپروتئین های غشایی ویروس است که در عفونت زایی ویروس نقش عمده ای ایفا می کند و از اهداف سیستم ایمنی محسوب می شود. به منظور دستیابی به وکتوری که قادر به بیان پروتئین در سلول های پستانداران باشد، پژوهش حاضر انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    ژن گلیکو پروتئین B، استرین KOS، از داخل پلاسمبد pAc-gB خارج و به وکتور 3 pcDNA انتقال داده شد و تحت کنترل پروموتور با بررسی الگوی هضم آنزیمی وکتورهای حاصل انجام گرفت و سپس بیان پروتئین در سیستم یوکاریوت مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    به منظور بررسی توانایی بیان ژن در سلول های پستانداران، وکتور با استفاده از لیپوزوم به درون سلول های COS-7 ترانس فکت شد و بیان پروتئین پس از 72 ساعت به وسیله روش ایمنوفلورسانس غیر مستقیم و با استفاده از آنتی بادی اختصاص HSV-1 تایید شد.
    بحث و نتیجه گیری
    کارایی ترانس فکشن سلول های COS-7 در این پژوهش نماینگر کارآیی وکتور تهیه شده در تولید پروتئین gB بود. همچنین واکنش پروتئین های بیان شده در سطح سلول با آنتی بادی اختصاصی HSV-1 نشان دهنده ساختار آنتی ژنیک مناسب پروتئین می باشد و می توان از آن در مطالعات ایمنی زایی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ژن گلیکوپروتئین B، ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 1، بیان ژن، کلونینیگ ژن، وکتور بیانی
  • محمد پاکزاد، گیتی ترکمان، سید محمد فیروزآبادی صفحه 21
    هدف
    در این پژوهش اثر تحریک الکتریکی سطحی (TENS) عضله تیبیالیس قدامی و نقش آن بر فعالیتهای سیناپسی طناب نخاعی و فعالیت عضله سولئوس (به عنوان عضله آنتاگونیست) مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    به منظور ارزیابی اثر TENS بر عضله سولئوس، از ویژگی های رفلکس H و موج Mh (موج M در حضور رفلکس H) استفاده شد. آزمایش در 10 فر داوطلب سالم، غیر ورزشکار و بدون هر گونه عارضه نورولوژیک در دو جلسه به صورت آزمون و کنترل انجام شد. تحریک الکتریکی طی دو مرحله 10 دقیقه ای با فرکانسHz 30 و پهنای پالس 300 به صورت دو قطبی (کاتد روی بالک عضله تیبیالیس قدامی در ناحیه صفحه محرکه آن و آند روی عصب پرونئال مشترک در ناحیه سر استخوان فیبولا) اعمال شد.
    نتایج
    آنالیز آماری داده ها نشان داد که در اثر تحریک الکتریکی، ویژگی های دامنه قله به قله، سطح زیر منحنی و مقدار متوسط یکسو شده رفلکس H کاهش یافته است (05/0 p<). ویژگی های دامنه قله به قله، سطح زیر منحنی و مقدار متوسط یکسو شده موج Mh نیر افزایش یافت (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد، تحریک الکتریکی اعمال شده بر روی عضله تیبیالیس قدامی، سطح فعالیت پایه نورن محرکه عضله سولئوس را افزایش می دهد که از یک طرف باعث حساس تر شدن صفحه محرکه عضله شده و افزایش دامنه موج Mh را به دنبال دارد و از طرف دیگر سبب فعال شدن سلول های رنشاو مربوط به همین عضله شده که دامنه رفلکس H را کاهش می دهد.
  • اکبر بیگلریان، غلامرضا بابایی، رضا عزمی صفحه 23
    هدف
    شبکه های عصبی در چند سال اخیر مورد توجه بسیاری واقع شده اند. این مدل ها برای پیش بینی و طبقه بندی در مواردی که مدل های رگرسیونی و سایر تکنیکهای آماری مرتبط استفاده می شدند، مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه مقایسه توانایی های دو مدل شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون لجستیک به منظور پیش بینی مخاطره مرگ درون بیمارستانی پس از عمل جراحی قلب باز بود [1و2].
    مواد و روش ها
    مدل شبکه مصنوعی با استفاده از یک مجموعه از 150 بیماری که در سال 1376 در بیمارستان دکتر شریعتی تهران تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته اند، آموزش داده شد. سپس با استفاده از مجموعه داده های 160 بیماری که در سال 1377 جراحی قلب باز داشته اند، مورد ارزیابی (آزمایش) قرار گرفت. مدل شبکه عصبی استفاده شده شامل مشخصه های زیر بود: 18 نرون ورودی، 4 نرون مخفی و 2 نرون خروجی با الگوریتم یادگیری پس از انتشار خطا (نرخ یادگیری 12/0، تحمل خطای 50/0، تابع انتقال سیگموئید و حداکثر خطای 01/0).
    نتایج
    پس از انجام آزمایشهای مختلف روی شبکه و حصول اطمینان از یادگیری آن [3]. متغیرهای جراحی قلب باز، سیگار کشیدن، فشار خون و کسر تخلیه جزئی بطن چپ به عنوان ویژگی های اصلی انتخاب شدند. حساسیت و ویژگی در گروه آموزشی برابر 100% و در گروه آزمایشی به ترتیب برابر 33/99% و 100% و میزان بازشناسی کل برابر 63/99% شد. در مدل رگرسیون لجستیک، متغیرهای سابقه جراحی قلب باز، سیگار کشیدن و فشار خون وارد مدل شدند. برای مدل به دست آمده، حساسیت و ویژگی برای پیش بینی پیامدهای بیمار (مرگ / بقا) به ترتیب برابر 99% و 90% شد.
    نتیجه گیری
    سطح زیر منحنی راک برای دو مدل شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون لجستیک، مخاطره مرگ درون بیمارستانی را، با توجه به ویژگی های موجود، برآورد کرد.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی طبیعی، شبکه عصبی مصنوعی، رگرسیون لجستیک، جراحی قلب باز، مرگ و میر
  • جلیل توکل افشاری، علی صادقیان، میترا خلیلی صفحه 39
    هدف
    لیپوپلی ساکارید (LPS: Lipopolysaccharide)، ترکیب مهمی از دیواره باکتری های گرم منفی و اندوتوکسین آنهاست. LPS به عنوان یک میتوژن باعث القای تکثیر سلولی در لنفوسیتهای B، ترشح سایتوکایینهایی مانند فاکتور تکروز دهنده تومور (TNF) و اینترلوکین یک (IL-1) در ماکروفاژها و بیگانه خوارهای تک هسته ای می شود. در این طرح هدف از استخراج lPS، استفاده از آن به عنوان میتوژن به منظور القای پرولیفراسیون سلولی در لنفوسیتهای B بود.
    مواد و روش ها
    پس از تولید انبوه باکتری E.coil در محیط کشت نوترینت براث (NB) به وسیله دو روش متفاوت، با استفاده از فنل کلروفرم – اترپترولیوم (PCP) و متانول – کلروفرم (MC)، LPS استخراج شد. برای سنجش تکثیر سلولی، سلول های لایه مونونوکلئاز (MNL) خون تام به وسیله فایکول جداسازی و در محیط کشت 1640 RPMI تکمیل شده، کشت داده شد. سپس رقتهای مختلف از PCP-LPS، MC-LPS و LPS استاندارد سیگما به محیط کشت افزوده شد. میزان تکثیر سلولی، در پلیت ماکروتیتراسیون 6 خانه به وسیله آزمون ارزیابی تعداد سلول های زنده (Viability test) با رنگ تریپان بلو و در پلیتهای میکروتیتراسیون 96 خانه به وسیله سنجش MTT ارزیابی شد.
    نتایج و بحث: در روش متانول – کلروفورم، هنگامی که باکتری ها با استن یا اتانول شسته شدند، LPS استخراج شده به صورت توده ای چسبناک و در صورت شسته نشدن با این مواد، به صورت مایع روغنی شکل ظاهر شد. اما LPS حاصل از روش فنل – کلروفرم – اترپترولیوم به صورت رسوب به دست آمد. در آزمون ارزیابی سلول های زنده، میزان پرولیفراسیون سلول های تحریک شده با LPS به دست آمده از روش های استخراج متانول – کلروفرم (MC-LPS) و فنل – کلروفرم – اترپترولیوم (PCP-LPS) بیشتر از گروه کنترل (سلول های بدون LPS) بود. در سنجش MTT، LPS به دست آمده از روش استخراج فنل – کلروفرم – اترپترولیوم (PCP-LPS) نسبت به LPS به دست آمده از روش استخراج متانول – کلروفرم(MC-LPS) پرولیفراسیون سلولی بیشتری نشان داد.
    نتیجه گیری
    این نتیجه نمایانگر این است که LPS استخراج شده از روش فنل – کلروفرم – اترپترولیوم (PCP) قابلیت میتوژنی بیشتری نسبت به LPS استخراج شده از روش متانول – کلروفرم (MC) دارد.
    همچنین در مقایسه LPS استخراج شده از روش فنل – کلروفرم – اترپترولیوم با LPS استاندارد سیگما به وسیله سنجش MTT، PCP-LPS در رقتهای مختلف (8/1، 4/1 و 2/1) دارای جذب نوری یکسانی یا LPS استاندارد در غلظتهای مختلف (g/ml 80 و 40، 20) بود و نمودار مربوط به PCP-LPS در جذبهای نوری مختلف بر نمودار LPS استاندارد منطبق شد.
    کلیدواژگان: لیپوپلی ساکارید (LPS)، استخراج، خالص سازی، سنجش MTT
  • سیدعلی روضاتی، سیدجواد میرنجفی زاده، یعقوب فتح اللهی، محمد محمدزاده، محمدرضا پالیزوان صفحه 49
    هدف
    در این تحقیق نقش گیرنده های آدنوزینی 1A هسته اکومبنس بر گسترش تشنجهای ناشی از کیندلینگ آمیگدال بررسی شد.
    مواد و روش ها
    حیوانات با تحریک منظم روزانه آمیگدال کیندل شدند و از طریق دو کانول راهنما، آگونیست اختصاصی گیرنده آدنوزینی 1A، 6N سیکلوهگزیل آدنوزین (CHA)، با غلظتهای 1، 5 و 10 میکرومولار به هسته اکومبنس تزریق شد.
    نتایج
    پس از تزریق این دارو با غلظت 10 میکرومولار در زمانهای 5، 15، 60 و 120 دقیقه بعد کاهش معناداری در مدت زمان امواج تخلیه متعاقب آمیگدال (A-ADD) مشاهد شد؛ در زمان 15 دقیقه پس از تزریق کاهش معناداری در مدت زمان امواج تخلیه متعاقب هسته اکومبنس (Acc-ADD) ایجاد کرد. ضمنا در زمانهای 5 و 15 دقیقه پس از تزریق دارو، کاهش معناداری در مدت زمان مرحله پنج تشنج (D5S) و افزایش معناداری در زمان تاخیری بین مرحله تحریک تا شروع مرحله 4 تشنج (L4S) بوجود آمد. تزریق CHA با غلظت 5 میکرومولار در زمانهای 5 و 15 دقیقه پس از تزریق باعث کاهش معناداری در کمیتهای A-ADD و S5D شد ولی در L4S افزایش معناداری ایجاد نکرد. ضمنا تزریق CHA با غلظت 1 میکرومولار در هست اکومبنس تنها در زمان 5 دقیقه پس از تزریق کاهش معناداری در مدت زمان امواج تخلیه متعاقب آمیگدال ایجاد کرد. بعلاوه تزریق 8 – سیکلوپنتیل 1 و 3 – دی متیل گزانتین (CPT)، آنتاگونیست اختصاصی گیرنده آدنوزینی 1A، با غلظت 5 میکرومولار به هسته اکومبنس هیچ تغییر معناداری در کمیتهای تشنجی ایجاد نکرد. هنگامی که 5 دقیقه قبل از تزریق دو طرفه CHA (M 10)، CPT (M 5) به داخل هسته اکومبنس اثرات ضد تشنجی را کاهش داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله می توان این احتمال را مطرح کرد که هسته اکومبنس در گسترش امواج تشنجی از آمیگدال به سایر نواحی مغز نقش داشته باشد و فعالیت گیرنده های آدنوزینی 1A این ناحیه در بروز اثرات ضدتشنجی موثر باشد.
  • هدایت صحرایی، اعظم غلامی، حسن قشونی، علی حائری روحانی، حمیرا زردوز صفحه 61
    هدف
    در مطالعه حاضر، تاثیر نیکوتین بر بیان ترجیح مکان شرطی شده ناشی از مورفین در موش سوری بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از موشهای سوری نر در محدوده وزنی 25-20 گرم استفاده شد و ترجیح مکان شرطی شده به روش Carr در موشها القاء شد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که تجویز زیرجلدی مورفین با دوز mg/kg 5 سبب القاء ترجیح مکان شرطی شده معناداری در حیوانات می شود. تزریق داخل صفاقی (mg/kg 0025/0، 005/0 و 01/0) یا داخل بطن مغزی (ng/mice 03/0، 1/0 و 3/0) نیکوتین به طور معناداری بیان ترجیح مکان شرطی شده ناشی از مورفین را کاهش داد. این در حالی بود که نیکوتین به تنهایی در هیچ یک از دوزهای مورد اشاره در بالا دارای آثار سرخوشی آور یا تنفرزا نبود. چنین به نظر می رسد که پیش درمانی داخل بطن مغزی با هگزامتونیوم (آنتاگونیست محیطی گیرنده های نیکوتینی استیل کولین) (g/mice 03/0 و 1/0 دو دقیقه قبل از تجویز نیکوتین) اما نه تجویز محیطی آن (mg/kg 1، 5 و 10 سی دقیقه قبل از تجویز نیکوتین) سبب کاهش اثر مهاری نیکوتین بر بیان ترجیح مکان شرطی شده ناشی از مورفین می شود. این نتایج با تجویز داخل صفاقی و داخل بطن مغزی آتروپین (آنتاگونیست گیرند ه های موسکارینی استیل کولین) به دست نیامد. داروهای آنتاگونیست به تنهایی اثر سرخوشی آور یا تنفری نداشتند و همچنین بر بیان ترجیح مکان شرطی شده ناشی از مورفین بی تاثیر بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    در جمع بندی به نظر می رسد که مکانیسم (یا مکانیسمهای؟) مرکزی گیرنده های نیکوتینی ممکن است در بیان ترجیح مکان شرطی شده ناشی از مورفین نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: مورفین، نیکوتین، ترجیح مکان شرطی شده، موش سوری، آتروپین، هگزامتونیوم
  • عاطفه قنبری، احسان کاظم نژاد صفحه 69
    هدف
    دیابت یک بیماری مزمن محسوب می شود؛ یکی از موارد بسیار مهم در امر مراقبت از بیماران مزمن نیز بررسی کیفیت زندگی آنهاست. در این راستا محقق بر آن شد تا تحقیقی با هدف تعیین و مقایسه کیفیت زندگی بیماران دیابتی غیروابسته به انسولین و افراد سالم انجام دهد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی و مقایسه ای که به منظور بررسی و مقایسه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت غیروابسته به انسولین با افراد سالم در شهر رست انجام شده است. تعداد 90 بیمار دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز آموزش دیابت در بیمارستان رازی رشت به مدت 4 ماه انتخاب شدند، پس از جمع آوری اطلاعات از افراد بیمار، اطلاعات از افراد سالم به تعداد 86 نفر جمع آوری گردید. واحدهای مورد پژوهش به دو سری پرسشنامه، بخش اول مشخصات فردی – زمینه ای (سن، جنس، وضعیت تاهل، تحصیلات، محل سکونت، وضعیت اشتغال، طول مدت ابتلا به بیماری)، بخش دوم کیفیت زندگی مرتبط با سلامت شامل هفت بعد (عملکرد جسمی، درد و رنج، ایفای نقش، احساس، وضعیت خواب، وضعیت خانوادگی و درک کلی از سلامت) پاسخ دادند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی [t مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه، مدل آماری رگرسیون لجستیک LOGIT برای تعیین پیش بینی کننده های خطی و برآورد نسبت تاثیر این متغیرها روی کیفیت زندگی] مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    براساس یافته ها بیشتر واحدهای مورد پژوهش بیمار (60%) دارای کیفیت زندگی در حد نامطلوب و اکثریت افراد سالم (1/58%) دارای کیفیت زندگی در حد مطلوب بودند. در بررسی ارتباط بین متغیرهای فردی با کیفیت زندگی، بین نمرات کسب شده از کیفیت زندگی و سن در بیماران (05/0 P< و 103/3 = F)، در افراد سالم (03/0 P< و 78/3 = F)، بین نمرات کسب شده از کیفیت زندگی و وضعیت اشتغال در بیماران (002/0 P< و 36/5 = F) تفاوت معنادار آماری مشاهده شد. همچنین بین نمرات کسب شده از کیفیت زندگی با جنس و تحصیلات به ترتیب (001/0 P< و 88 = df و 43/3 = t)، (006/0 P< و 88 = df و 79/2 = t) تفاوت آماری مشاهده شد اما بین طول ابتلا به بیماری و محل سکونت با کیفیت زندگی تفاوتی مشاهده نشد. در راستای مقایسه ابعاد کیفیت زندگی در افراد سالم با بیمار با استفاده از t مستقل، یافته ها بیانگر تفاوت آماری بین عملکرد جسمی (001/0 P<)، درد و رنج (0001/0 P<) و وضعیت خانوادگی (00/0P<) در دو گروه می باشد. در کل، کیفیت زندگی در افراد سالم با بیمار با استفاده از t مستقل بینگر تفاوت آماری (02/0 P<) است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مدل لجستیک نهایی نشان داد که احتمال کیفیت زندگی مطلوب در بیماران دیابتی ساکن در شهر 6/1 برابر بیماران ساکن در روستا می باشد و افراد شاغل نسبت به افراد غیر شاغل از کیفیت زندگی مطلوبتری برخوردارند. در واقع در بیماران دیابتی تغییرات زیادی در ابعاد زندگی ایجاد می شود که بررسی و شناخت و اندازه گیری این مفهوم اطلاعات کاملی را برای بیماران فراهم می آورد که در نهایت می توان از این اطلاعات در راستای اصلاح کیفیت زندگی بهره جست.
  • کیوان معقولی، سید محمد فیروزآبادی، محمدحسن مرادی، کامبیز بدیع صفحه 81
    هدف
    مدلسازی در تحقیقات عملی اجتناب ناپذیر است، بخصوص در مواقعی که هدف، توسعه یک الگوریتم پردازشی سیگنالهای واقعی به منظور استخراج ویژگی ها و پارامترهای خاصی از سیگنال یا بررسی رفتاری سیگنال است. چنین الگوریتم هایی معمولا از طریق مقایسه مقادیر واقعی پارامترها و مقادیر حاصل از الگوریتم بهینه می شوند. فقط به وسیله مدلسازی می توان امکان دسترسی و کنترل مقادیر پارامترهای موثر در پردازش را فراهم نمود. این التزام در بررسی سیگنالهای حیاتی به خصوص الکترومایوگرام سطحی (sEMG) بیشتر نمایان است.
    مواد و روش ها
    در این مقاله سعی شده است که مدل شبیه سازی شده ای از سیگنال sEMG به منظور بررسی الگوریتم های استفاده کننده از این سیگنال (مانند الگوریتم تجزیه) طراحی و پیاده سازی شود. همچنین سعی شده است که پارامترهایی که بیشترین تاثیر را در خصوصیات این سیگنال دارا می باشند، در نظر گرفته شوند. از جمله این پارامترها می توان به انتشار و توزیع دقیق از پتانسیل (با معرفی ساختار بافتها از طریق پارامترهای الکتریکی در مدل فیبر و یک محیط غیرهمگن و غیرایزوتروپ چهار لایه ای در مدلهای حجمی)، اثر چینش و اندازه الکترودهای ثبت، زاویه فیبرها نسبت به سیستم آشکارساز و تغییرات پارامترهای آماری اشاره کرد.
    نتایج
    با استفاده از این روش یک سیگنال الکترومایوگرام سطحی نسبتا طبیعی طولانی مدت به دست آمد که انتظار می رود برای ارزیابی الگوریتم جداسازی سیگنال کارآمدی باشد.
  • سید بهزاد موسوی، حسن وطن دوست، جواد رفیع زاده صفحه 97
    هدف
    یکی از مهمترین مسائل جهانی مبارزه شیمیایی بلاتلا ژرمانیکا، پیدایش پدیده مقاومت این آفت خانگی به حشره کشها است. بررسی و تحقیقات متعددی به منظور مدیریت مقاومت این حشره، به حشره کشهای شیمیایی صورت گرفت است. در این بررسی دو نژاد از سوسری آلمانی خوابگاه فاطمیه دانشگاه تهران و بیمارستان امام خمینی با سابقه تماس با حشره کشهای دلتامترین، پروپوکسور و پریمیفوس متیل برای ارزیابی مقاومت انتخاب شدند.
    مواد و روش ها
    نسبت مقاومت دو نژاد مورد بررسی به حشره کشهای مذکور در مقایسه با نژاد حساس در سطح 50LD محاسبه شد. نتایج و بحث: کمترین نسبت مقاومت، مقاومت متقاطع منفی (848/0) به پریمیفوس متیل، در نژاد خوابگاه فاطمیه و بالاترین نسبت مقاومت (321/7)، به دلتامترین در نژاد بیمارستان امام خمینی مشاهده شد. نسبت مقاومت به پروپوکسور در نژاد بیمارستان امام (748/1) و در نژاد خوابگاه فاطمیه (696/1) مشاهده شد.
  • یوسف علپور صفحه 107
    با وجود پیشرفتهای علمی در زمینه انگل شناسی و حشره شناسی و نیز وجود داروها و سموم مختلف، بیماری مالاریا هنوز هم از اهمیت ویژه ای در بین بیماری های انگلی برخوردار است. از آنجا که مبارزه اصلی، علیه ناقل این بیماری صورت می گیرد، شناسایی گونه های ناقل، و اطلاع دقیق از شرایط و عادات زندگی آنها در امر مبارزه و کنترل بیماری، دارای اهمیت زیادی است. بنابراین، پایان نامه فوق به راهنمایی جناب آقای دکتر عزت الدین جوادیان و مشاوره سرکار خانم مهندس علیه موسوی، برای اولین بار در ایران سعی دارد تا با استفاده از امکانات کامپیوتری، برنامه ای ارائه دهد که از یک طرف علاوه بر داشتن مطالب و توضیحات کافی در مورد هر یک از گونه ها، در جهت شناسایی دقیق گونه های ناقل مفید باشد و از طرف دیگر با به کارگیری لوازم جانبی متصل به کامپیوتر، روش جدیدی را براساس کاراکترهای مورفولوژیکی معنادار برای کامپیوتر، ابداع و پیشنهاد نماید. برای این منظور در درجه اول سعی شده است تا روش های معمول شناسایی آنوفلهای ناقل و کلیدهای شناسایی مورد استفاده همراه با تصاویر رنگی کامپیوتری و شرح خصوصیات بیولوژیکی و اکولوژیکی هر یک از گونه ها به صورت مجتمع در یک CD گنجانده شود. مبنای اصلی کار، کلید مصور تهیه شده به وسیله آقای دکتر شاهگودیان است که بندهای دوگانه آن همراه با عکسهای رنگی از نمونه های آنوفل در زیر لوپ و عکس نمونه های لارو در زیر میکروسکوپ آورده شده است. شایان ذکر است که انتخاب یکی از دو مسیر کلید را آسانتر می کند. با حرکت در طول کلید و رسیدن به انتهای آن و مشخص شدن گونه مورد نظر، کادر مشخصات آن گونه باز شده و علاوه بر تصاویر مختلف از اندامهای نمونه و نیز تصاویری از شکل عمومی حشره در دوران لاروی و حشره کامل، اطلاعات مختلفی نیز در مورد عادات زیستی و روش های مبارزه روی پرده نمایش متن قابل دسترسی است. در قدم بعدی سعی شده است تا با شناسایی کاراکترهای جدیدی که تا به حال در تشخیص گونه ها مورد استفاده نبوده است اما برای کامپیوتر به عنوان یک صفت افتراقی معنادار می باشد، روش جدید شناسایی حشرات پیشنهاد شود. اندازه گیری طول لکه های تیره و روشن روی رگبال کستا (CU) و رادیالیس اول (R1) و همچنین اندازه گیری طول رگبالها و فاصله نقاط مشخص روی بال به وسلیه کامپیوتر و آنالیز مقادیر حاصل و مقایسه آنها با اطلاعات داخل برنامه، مبنای اصلی این روش مورد شناسایی قرار گرفته است. برای اجرای این اندازه گیری ها ابتدا عکس بال نمونه مورد نظر وارد کامپیوتر شده و براساس راهنمای داخل برنامه، نقاط مختلف روی بال (چهارده نقطه) با استفاده از موس کلیک می شود، سپس کامپیوتر نام گونه را با رد صد خطا مشخص نموده و وارد فایل اطلاعاتی آن گونه می شود. شایان ذکر است که نرم افزار برنامه به زبان ویژوال بیسیک است و به صورت هوشمند عمل می کند. این برنامه در داخل یک CD جای گرفته و با انواع سیستم عامل ویندوز قابل اجرا است.
  • صفحه 111
|
  • Esmaili F., Movahedin M., Mowla S.J., Tiraihi T Page 1
    Purppose: Embryonic stem (ES) ceIls are pluripotent cells conventionally isolated from the inner call mass of preimplantation embryos. ES cells can be maintained as stable, proliferative and undifferentiated cell lines if cultured in the presence of leukemia inhibitory factor (LlF) or on feeder layers (primary embryonic fibroblasts or STO fibroblasts). Feeder layers synthesize and secrete LlF into the culture medium. Since, based on several evidences, LIF is secreted by mitomycin pretreated Vero cells (a cell line isolated from the green monkey kidney epithelial cells), the main goal ofthis study was to demonstrate that ES cells can be isolated by using Vero cells as afeeder layer. The criteria used for the evaluation of undifferentiated ES cell phenotype in this study were morphology, evaluation of alkaline phosphatase activity, formation of embryoid bodies (Esb) and neural differentiation.
    Material And Methods
    FuIly expanded blastocysts were obtained by mating superovulated NMRI female mice and cultured individually on mitomycin C- inactivated Vero cells. After 4-5 days in the culture, The ICMs were plucked off and partially disaggregated in a 0.25% trypsin/EDTA solution. Three to four days later the compact ES cells colonies could be identified. The colonies were dissociated and reseeded on a freshly-treated Vero feeder layer. The cultures were scanned periodically and all the ES ceIl colonies were passsaged sequentially in the three days intervals. Alkaline phosphatase was detected histochemically, following the fixation ofthe colonies with 100% ethanol- using a- naphtyl phosphate as a substrate. The undifferentiated mouse ES cells derived on the Vero cells in our laboratory were induced to differentiation using retinoic acid by the 4-/4+ protocol. Several days later, some ofthe resulting cells posses a neuron-like cell morphology.
    Results
    The resulting ceIls had high ratio of nucleus to cytoplasm, prominent nucleuli, and a colony morphology similar to that of the murine ES ceIls. The ES cell colonies expressed the cell surface markers that characterize the undifferentiated ES cells, including alkaline phosphatase.
    Conclusion
    We concluded that Vero cells as a feeder layer may present an altemative avenue in obtaining pluripotent ES celli ines. Although, the application ofVero cells in the ES cell culture still requires further investigation.
  • Bamdad T., Roostaee M.H., Sadeghi-Zade M., Mahboodi F., Soleimanjahei H Page 13
    Abstract
    Introduction
    Glycoprotein B of herpes simplex virus type 1 (gB-l) is one of the surface membrane glycoproteins of the virus, which is of great importance in virus infectivity, and is a target for immune system. The main aim of th is research was to express gB-I gene in eukaryotic cells.
    Methods
    The gB-I gene was subcloned from pAc-gB plasmid to pcDNA3 expression vector under control ofCMV promoter. The right orientation of the inserted gene was then determined using restriction enzyme analysis. In order to examine expression of the gene in eukaryotic cell, the plasmid was transfected to the COS-7 cells, using liposome. In vitro expression of gB protein was determined using immunoflurescent techniques
    Results
    Results showed that the protein of interest had been synthesized in the cells, 72 hours after transfection.
    Discussion
    Expression of gB in COS-7 cells and its interaction with specific antibody, confirmed efficacy of constructed vector in expression of gB protein with suitable antigenic structure that can be used in vaccination studies.
  • Pakzad M., Torkaman G., Flroozabadi S.M.P Page 21
    Purpose
    Our purpose was to determine the effect of transcutaneous electrical nerve stimulation (TENS) on the synaptic activities of spinal cord and H - reflex and M, wave parameters of antagonist muscle.
    Materials And Methods
    10 healthy nonathletic male volunteers were tested In two experimental sessions (control and test). In the test session, two separate of TENS for a period of 10 minuts were delivered at 100 Hz and 300 us pulse width on tibialis anterior muscle (catode on the belly of tibialis anterior muscle and anode on common proneal nerve). In the control session no current was passed through the electrodes.
    Results
    Statistical analysis indicated that after TENS, peak to peak amplitude and area under the curve (ARV) of soleus H-reflex have been decreased significantly (p<0.05). These parameters were increased for the soleus M, wave.
    Conclusion
    The results demonstrated that the neuromuscular electrical stimulation of tibialis anterior causes an increase in the sensitivity of its motor end plate. On the other hand this stimulation caused an increase in the renshaw cells activities and its inhibitory effects on soleus motor neurons.
  • Tavakkol Afshari J., Sadeghian A., Khalili M Page 39
    Purpose
    Lipopolysaccharide (LPS) is a major constituent of gram negative bacteria cell wall. LPS consistes of three covalently linked components of 0) lipid A (endotoxine A), (ii) core (oligosaccharide) and (iii) the O-antigen polymer (polysaccharide). LPS preparations are used extensively for research in the elucidation of the LPS structure, metabolisrne, toxicity and biosynthesis. The LPS is also used as a mitogen for B- lymphocytes proliferation. The purpose of this study was to evaluate the extracted LPS as a mitogen by the MTT assay.
    Materials and Methods
    Escherichia coli was grown in the nutrient broth (NB) and after the harvesting, the bacteria were washed with ethannol, aceton or chloroform- methanol.The LPS was extracted by two different methods of Phenol- chloroform- petroleum ether (PCP) and Methanol-Chloroform (MC). In the MC method, the bacteria was sonicated and then the LPS was extracted. In the PCP method, Petroleum ether and chloroform were removed on rotary evaporator or in a high vacuum at a degree bellow OGC and the precipitated LPS was washed two to three times with ether to remove any remaining phenol. We measured the B cell proliferation by using the MTT assay. We also used the cell viability assay with thetrypan blue dye as a qualitative assay. In the MTT9 assay different concentrations of extracted LPS and standard LPS (Sigma) were added to 96 well plates containing 2.5 x 104 cells/well. These cells were separated from the whole blood by ficoll and suspendd in a complete RPMI-1640 medium. We measured the 0.0 of the MTT dye at 570 nm and 620 nm respectively.
    Results
    Our result showed that the cellular proliferation by the PCP-LPS was more than the MC-LPS, compared to the control (cells without LPS) and was similar to the standard LPS.
    Conclusion
    In conclusion.the PCP-LPS has more mitogeneic activity compared to the MC-LPS.
  • Rozati S.A._Mirnajafi - Zadeh J._Fathollahi V._Mohammad -Zadeh M._Palizvan M.R Page 49
    Purpose
    The role of adenosine AI receptors of the nucleus accumbens on amygdala kindled seizures was investigated.
    Materials And Methods
    All animals were implanted with a triplolar (stimulating and recording) electrode in the amygdala and tow guide cannula in the nucleus accumbens. Animals were kindled by daily electrical stimulating of the amygdala. In the full kindled animals, N6 - cyclohexyladenosine (CHA; 1,5, 10 M), an adenosine AI receptor agonist, was injected bilaterally into the nucleus accumbens.
    Results
    Obtained results showed that CHA at the concentration of 10M reduces the amygdale afterdischarge duration (A-ADD), at 5, 15, 60 and 120 min post drug injection. It also decreased the stage 5 duration (S5D), but reduced the accumbens afterdischarge duration (Acc-ADD), at 15 min post drug injection, and increased the latency of the stage 4 seizure (S4L) at 5 and 15min post drug infusion. In addition, at the concentration of 5 M, the S4L was increased and the SsD was decreased at 5 and 15 min post drug injection. The bilateral injection of 8- cyclopenthyl-l, 3- dimethylxanthine (CPT), an adenosine AI receptor antagonist, at the concentration of 5 M into the nucleus accumbens did not alter the seizure parameters. The intra- nucleus aecubens infusion of CPT (5 M), 5 min before CHA (10 M) blocked the anticonvulsant effects of CHA.
    Conclusion
    These results suggest that the nucleus accumbens has a role in the seizure propagation from the amygdala and it's adenosine AI receptors activity has anticonvulsant effects in amygdala kindled rats.
  • Sahraei H., Gholami A., Ghoshoonit H. Heri- Rohani A., Zardooz H Page 61
    Purpose
    In the present study, the effects of nicotine on the expression of conditioned place referenced (CPP) induced by morphine in mice have been investigated.
    Materials And Methods
    Male albino mice (W: 20-25gr) were used in this study and the conditioned place preference was induced by the Carr method.
    Results
    Subcutaneous (s.c) injection of morphine (5 mg/kg) can produce a place preference. Furthermore, intrepretoneal (i.p.) (0.0025, 0.005 and 0.01 mg/kg) and intracerebroventricular (i.c.v) (0.003, 0.1 and 0.3 ng/mice) administration of nicotine significantly decreases the expression of CPP induced by morphine. However, nicotine alone in the mentioned doses doesnt cause motivational effects. It appears that the i.c.v preadministration of the animals with peripheral nicotinic acethyiecholine receptor antagonist, hexamethonium (0.03, 0.1 and OJ mg/mice; 10 min before nicotine) but not with i.p. hexamethonium (1, 5 and 10 mg/kg; 30 min before nicotine), diminishes the effects of nicotine on morphine induced CPP. This result was not observed for the i.c.v and i.p injection of atropine (as muscarinic acethylecholine receptor antagonist). The antagonists themselves, neither showed any motivational effects when used alone nor affected the expression of morphine induced CPP.
    Conclusion
    In conclusion, it appears that central nicotine receptor mechanism(s) may be involved in the expression of the CPP induced by morphine.
  • Ghanbari A., Kazemnezhad E Page 69
    Purpose
    Diabetic mellitus is regarded as a chronic disease. Nowadays one of the most important methods for the eveluation of treatment and care of this disease is to assess the quality of life. Chronic patients like diabetics are faced with many disorders with regards to the QOL. Therefore the assessment of the QOL and the use of the achieved results are one of the most important treatments goal ofNIDDM. In this regard, the researcher tried to identify and compare the NIDDM and the QOL of healthy people.
    Material And Methods
    The research was a comparative descriptive study. The sample consisted of 90 patients with the type 2 diabetes, who were referred to Razi Hospital and 86 health persons as the control group in Rasht city. Subjects aswered to two sets of questions in a questionnaire with one section on the background and demographic characteristics and another section being a standard instrument for the QOL related to health issues which included 7 dimensions of physical function, pain, role function, feeling, sleep status, relation with relative and overall perception of health. The data was analysed by inferential statistics, independent t-test, one way ANOVA and logistic regression.
    Results
    The results showed a significant difference between the QOL and the independent variables of age (P<0.05), job (P<0.002), sex (P<0.001), and education (P<0.00). Comparison of the QOL in the NIDDM patients with that of the healthy persons revealed a significant difference between the QOL dimontions of physical education (P<0.001), pain (P<0.001),and role function (P<0.01) between the two groups.
    Conclusion
    In fact, diabetic patients had a notable variation in their QOL dimensions. Therefore, the assessment and measurement of the QOL in chronic patients are very important.
  • Maghooli K., Firoozabady M., Moradi M.H., Badie K Page 81
    Purpose
    Simulation models are unavoidable in experimental research when the point is to develop new processing algorithms to be applied on real signals in order to extract specific parameter values or behaviors. Such algorithms have to be optimized generally by comparing true parameter values to those deduced from the algorithm. Only a simulation model can allow the user to access and control the actual process parameter values. This constraint is especially true when dealing with biomedical signals like surface electromyogram (SEMG) is taken into account.
    Materials And Methods
    This work is an attempt to produce an efficient SEMG simulation model as a help for assessing algorithms related to SEMG features description (such as decomposition algorithm). It takes into account the most important parameters, which could influence these characteristics. Precise propagation and distribution of potential (influences of tissue structure by electrical network parameters in fiber model and nonhomogeneous - anisotropic medium (4 layer) in volume conductor model, Respectively) are considered as such parameters. The effects of electrode configuration, electrode size, inclination of the fiber with respect to the detection system and statistical parameters changes are also included in the model.
    Results
    Using this model we obtain a long term SEMG, which with an additive noise can be used for evaluating decomposition algorithms.
  • Mousavi S.B., Vatandoost H., Rafinejad J Page 97
    Purpose
    The phenomena of inducing resistance to insecticides by Blat/ella germanica L. is considered as one of the most important constrains of control measures for this household pest worldwide. A lot of research studies have been conducted on the resistance management of B. germanica(L.) to different insecticides.The present investigation was conducted to evaluate the resistant ratios of two strains of B. germanica(L.) at Fatemyyeh Dormitory of Tehran University and Imam- Khomeini Hospital to three insecticides of pirimiphos-methyl, deltamethrin and propoxur.
    Materials And Methods
    The resistance ratio of the two strains at LD50 level were compared with a known susceptible strain.
    Results And Discussion
    The least resistance ratio i.e. negative cross-resistance (0.848), was observed with pirimiphos-methyl applied to the strain at Fatemyyeh Dormitory and the highest resistance ratio (7.123) was observed with deltamethrin applied to the strain at Imam-Khomeini Hospital. The resistance ratio of the strains at Imam-Komeini Hospital and Fatemyyeh Dormitory to propoxur was 1.748 and 1.696 respectively.